Най-ефективната рецепта за прочистване на черния дроб от токсини

Прегледи: 802
4.2/5 (9 гласа)

Черният дроб е един от основните органи на тялото. Без него останалите органи и системи на нашето тяло не биха могли да изпълняват своята работа. Освен елиминирането и изхвърлянето на токсините, той има много много важни функции.

Той генерира, регулира и секретира различни видове хормони, отговаря за съхраняването на витамини, произвежда жлъчка, която е необходима за процеса на смилане на храната, а също така генерира определени основни протеини и има основни функции за защита срещу инфекциозни агенти.

Стафидите имат различни свойства, които правят консумацията им силно препоръчителна както за черния дроб и храносмилателната система, така и за други области на нашето тяло.

  • Те стимулират жлъчната секреция: както и тази на стомашния сок, като по този начин спомагат за елиминирането на токсините.
  • Те насърчават пречистването на кръвта: както и намаляването на триглицеридите и производството на лош холестерол, подпомагайки черния дроб в тези процеси.
  • Намалява запека: като насърчават храносмилането, те намаляват риска от запек, а също така умножават усвояването на хранителните вещества, необходими за функционирането на тялото ни.
  • Защита срещу свободните радикали: на общо ниво в тялото стафидите имат антиоксиданти като биофлавоноиди, които ни предпазват от свободните радикали и следователно помагат за забавяне на стареенето на нашите клетки.

Как да си приготвим стафидена вода за прочистване на черния дроб

Основната характеристика на стафидената вода е, че тя стимулира и благоприятства биохимичните реакции, протичащи в черния дроб за елиминиране на токсините от кръвта и тялото ни.

Приготвяне на стафидена вода

Съставки

200 грама стафиди
500 мл вода

Начин на приготвяне

Първо измийте добре стафидите и ги оставете чисти в купа. Загрейте 500 мл вода, докато започне да кипи, след което добавете стафидите. Оставете да поври за 30 минути.
След това изключете котлона и ги оставете да починат една нощ.
Сутрин преди закуска прецедете водата, за да отделите стафидите от тази запарка и изпийте по чаша.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *