Най-добрите инфузии, които помагат при задържане на течности

Прегледи: 301
5/5 (6 гласа)

Подуването на корема, краката, глезените, ръцете, дланите и усещането за обща тежест в тялото са симптоми, които могат да показват, че страдате от задържане на течности. Това е проблем, който засяга много хора и който чрез промяна на някои от ежедневните ни навици можем да го избегнем и предотвратим. Има и някои природни продукти, които могат да помогнат за облекчаване на тези симптоми и да ви накарат да се почувствате по-добре.

1. Запарка от хвощ. Хвощът е една от най-добрите инфузии за лечение на задържане на течности и чувство на подуване. Това е лечебно растение, което е отличен естествен диуретик и почистващ препарат, така че помага за елиминирането на токсините. В допълнение, той насърчава кръвообращението и действа като активатор на бъбреците, като е чудесен за лечение на бъбречни проблеми. Можете да вземете инфузия от хвощ, комбинирана с други растения като анасон или мента, за да получите по-добър вкус.

2. Инфузия от глухарче. Друго от най-добрите пречистващи растения, които съществуват, е глухарчето, така че ако имате проблеми със задържането на течности, то може да бъде добър съюзник. Съдържа свойства, които освен че елиминират течности и токсини, спомагат за по-добра бъбречна функция и пречистване на кръвта.

Може да ви интересува:  Как КРАСИВО и ЛЕСНО да боядисаме яйца за Великден!

Може да ви интересува

3. Запарка от зелен чай. Ние също така включваме зелен чай в нашия избор на най-добрите инфузии за задържане на течности. Това е инфузия с множество ползи за нашето здраве, сред които изтъкваме нейната голяма диуретична сила, която помага за изхвърлянето на течности от тялото, за по-малко подуване и за избягване на общия дискомфорт, който може да причини задържането на течности.

4. Инфузия от бреза. Може да не е толкова известна като предишните, но запарката от бреза също е много ефективна за стимулиране на елиминирането на течности, без да уврежда бъбреците. Освен че се бори със задържането на течности, запарката от бреза подобрява храносмилането на мазнините и намалява тяхното усвояване на чревно ниво.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *