Избелване на зъби с лимон! Лимонът е идеалното решение за бели зъби

Прегледи: 7 983
4.8/5 (21 гласа)

Свойства на лимона за избелване на зъбите

Лимонът е цитрусов плод с множество ползи за здравето на организма, тъй като се оказа мощен антиоксидант, антибактериален, антисептичен, диуретичен и естествен детоксикатор. 

Неговият успех в задачата да придаде по-бял цвят на оцветените или жълти зъби се дължи на съдържанието на киселина, което действа като мощен естествен изсветител и може да елиминира тъмните петна по зъбите, като им помага да възвърнат първоначалния си бял цвят.

Благодарение на своите антисептични и антибактериални свойства, лимонът е отличен и за насърчаване на премахването на натрупания зъбен камък. Предотвратява натрупването на бактериална плака и се бори с лошия дъх, като придава на устата много приятно усещане за чистота и свежест. Големите дози витамин С, които съдържа, също са идеални за почистване и укрепване на венците, като по този начин помагат да ги поддържате винаги здрави.

Вода с лимон

Има няколко домашни средства за избелване на зъбите с лимон, които можете да приложите, но един от най-простите, който може да ви предложи добри резултати, е да направите вода с малко лимонов сок. Трябва да използвате прясно изцеден лимонов сок.

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете малко вода със сока от 1 лимон. След около 5 минути свалете от котлона и изчакайте заготовката да изстине. След това измийте зъбите си както обикновено и използвайте сместа от вода и лимонов сок, за да направите вода за уста.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

 


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *