Най-добрите домашни трикове за лечение на дрезгав глас

Най-добрите домашни трикове за лечение на дрезгав глас
Прегледи: 1 739
5/5 (4 гласа)

Хората, които използват гласа си като работен инструмент, могат да го загубят, ако го насилват твърде много или не го използват правилно. Въпреки това, независимо дали става въпрос за работния инструмент или не, всеки може да стане дрезгав по различни причини: настинки, дим, прекалено много викане и т.н.

Поради тази дрезгавост гласът ще загуби сила и в по-сериозни случаи няма да можете да говорите. Освен това не трябва да насилвате гласа си, докато сте дрезгав, затова се опитайте да говорите справедливо и необходимо. Ако вашата професия включва задължително използване на гласа ви: учители, певци, журналисти, преподаватели и др. може би трябва да си вземете няколко дни почивка или да се опитате да намалите до минимум часовете, в които говорите през деня.

Предлагаме ви 5 домашни средства за лечение на дрезгав глас


Може да ви интересува

1. Пийте много течности
Ако станете дрезгав или дрезгав, много е важно да пиете много течности през целия ден, за да поддържате гласните си струни влажни. Трябва да пиете много вода, но други напитки като натурални сокове също могат да помогнат. В случай, че имате и възпалено гърло, противно на това, което може да изглежда логично – студените течности ще бъдат полезни за намаляване на подуването и облекчаване на дискомфорта, който това възпаление ще ви причини.

2. Чай от джинджифил
Добър домашен лек срещу дрезгав глас е джинджифилът, грудка с лечебни свойства и силно препоръчителна при заболявания на гърлото. Можете директно да смучете парче от този корен или да приготвите чай на базата на корен от джинджифил, заедно с лимонов сок и мед.

Може да ви интересува:  Плодът на 21 век за дълголетие! Лекува от глава до пети

3. Инфузия от лимон и мед
Можете също така да си приготвите гореща вода с лимонов сок и малко мед и да я пиете през деня. Седативните и омекотяващи свойства на меда ще намалят възпаленото гърло, заедно с антисептичната сила и витамин С на лимона.

4 . Сироп от лук и черна захар
Друго добро домашно решение за лечение на дрезгав глас е приготвянето на сироп от лук и черна захар. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

Сварете две големи глави лук в около половин литър вода и ги оставете да се варят четвърт час.
Прецедете сместа през цедка и добавете захарта. Приемайте го през целия ден и особено преди лягане.

5 . Запарка от мащерка
Можете също да опитате да излекувате дрезгавостта си с мащерка, просто трябва да следвате тези прости стъпки:
Бланширайте супена лъжица мащерка в чаша вода.
Добавете лимонов сок и мед.

Препоръки за предотвратяване на дрезгав глас:

В допълнение към познаването на домашни трикове за лечение на дрезгав глас, важно е да знаете всички препоръки за предотвратяване на дрезгав глас:

  • Използвайте гласа правилно, без да крещите
  • Дишайте правилно
  • Хидратирайте се добре всеки ден
  • Лекувайте заболявания на гърлото

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *