Домашни средства за киселини: 4 начина за контролиране на киселинния рефлукс

Прегледи: 1 705
5/5 (36 гласа)

Киселините са болезнено усещане за парене в гърдите или гърлото. Това се случва, когато стомашната киселина се връща обратно в хранопровода, тръбата, която пренася храната от устата към стомаха. Много хора страдат от това състояние и намират храносмилането за мъчение.

Предлагаме ви 4 естествени начина за контролиране на киселинния рефлукс:

Сода бикарбонат


Може да ви интересува

Сред многобройните предимства на бикарбоната откриваме, че той е естествен продукт, който помага за неутрализиране на стомашните киселини и по този начин предотвратява киселини или рефлукс. Има способността да регулира рН на нашето тяло благодарение на своите алкализиращи свойства.

Поради тази причина препоръчваме да приемате супена лъжица натриев бикарбонат, разтворен във вода след хранене, като естествено средство срещу киселини и тежко храносмилане.

Женско биле

Друго от домашните средства за борба с киселините е женско биле, корен, който има противовъзпалителни и спазмолитични свойства, които ще помогнат за отпускане на стомашните мускули.

По този начин можете да изберете да дъвчете корена на женско биле директно, да пиете няколко чаши запарка от сушено женско биле на ден или да приемате капсули от женско биле, за да успокоите симптомите на киселини.

Може да ви интересува:  Градински чай - лечебни свойства и приложения на тази билка

Ябълков оцет

Можете да опитате да разредите супена лъжица ябълков оцет в чаша вода и да го пиете преди всяко хранене, като естествен метод срещу киселини. Също така е много полезно да се ядат директно ябълки, тъй като този плод помага за неутрализиране на стомашните киселини и следователно предотвратява връщането им.

Джинджифил

По същия начин сред многото полезни свойства на джинджифила откриваме, че той действа много добре срещу състояния на храносмилателната система. Следователно, той ще ни помогне да се преборим със симптомите на киселини и да премахнем тежестта в стомаха.

По този начин ви предлагаме да вземете инфузия от джинджифил, получена от варенето на този корен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *