Домашни средства при колит! Лечение на възпалено дебело черво

Домашни средства при колит! Лечение на възпалено дебело черво
Прегледи: 487
5/5 (17 гласа)

Колитът е възпаление на дебелото черво (колон). Както при други състояния, например при анизоцитоза, можем да кажем, че колитът е по-скоро симптом на други заболявания, отколкото самата патология. Ето защо лечението му ще зависи от заболяването, което го причинява, а също и от неговата прогноза.

Съществуват обаче естествени средства, които могат да ни помогнат да лекуваме възпаление на дебелото черво, тъй като то причинява много дискомфорт до такава степен, че намалява качеството ни на живот.

Важно е да знаете какви са симптомите на колита. Ако имате един или повече от тези симптоми, е вероятно да имате възпалено дебело черво:

  • Коремна болка и подуване
  • Кръв в изпражненията или наличие на слуз
  • Треска и/или втрисане
  • Гадене или повръщане
  • Дехидратация
  • Диария
  • Чревни спазми

Домашни средства при колит


Може да ви интересува

1. Много ефективна инфузия при възпаление на дебелото черво е тази, приготвена с корен от женско биле, тъй като тази естествена съставка има спазмолитични и противовъзпалителни свойства на стомашната лигавица. За да приготвите тази инфузия, изпълнете следните стъпки:

Сложете 1 супена лъжица сух корен. Натрошете го в чаша вряла вода. От запарката се приемат по 2 супени лъжици на ден.

Може да ви интересува:  Изпитана рецепта на баба срещу грип и болки в гърлото

2. Важно е да консумираме храни, богати на фибри, тъй като те поддържат червата ни чисти и здрави. Пълните храни са идеални за диета, предназначена за лечение на колит. Но трябва да имаме предвид, че увеличаването на фибрите в нашата диета може да ни причини повече запек, поради което е важно, докато добавяме фибри, да консумираме и повече вода. Препоръчително е да пиете поне 6-10 чаши вода дневно.

3. Английската сол също е полезна за облекчаване на колит. Макар и непознат за мнозина, магнезиевият сулфат, намиращ се в солите на Epsom, се абсорбира през нашата кожа. Те имат противовъзпалителни свойства и облекчават естествената болка на тялото ни, в този случай те участват в увеличаването на водата в червата, помагайки в борбата с колита.

Смесете 2 чаши английска сол в 2 чаши вода. Потопете фланела със сместа и я сложете на корема. Отгоре поставете бутилка с гореща вода. Оставете за 3-4 часа.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *