Намалете чувствителността на зъбите с естествени средства

Намалете чувствителността на зъбите с естествени средства
Прегледи: 185
5/5 (5 гласа)

Чувствителността на зъбите е състояние в устата, което може да бъде доста досадно, тъй като се характеризира със силна болка в зъбите всеки път, когато ядем сладки или кисели неща, също когато пием напитка, която е твърде студена, или дори когато си мием зъбите.

Тази зъбна чувствителност възниква, когато покритието на емайла, което обгражда дентина (най-мекият слой на нашите зъби) става все по-тънко, осигурявайки ни по-малко защита срещу увреждащи агенти.

Ако страдате от чувствителност на зъбите, в тази статия ви показваме две естествени средства за чувствителност на зъбите, които са доста ефективни и евтини. Също така препоръчваме да отидете на зъболекар, за да проверите състоянието на зъбите си и да избегнете по-сериозни здравословни проблеми.


Може да ви интересува

Сода бикарбонат

Една от причините за вашата зъбна чувствителност може да бъде причинена от рН в устата, което е твърде кисело или твърде ниско, което може да ерозира и разруши зъбния емайл. За този проблем можем да използваме сода за хляб като естествено средство за чувствителност на зъбите. Содата за хляб е много ефективно естествено лекарство, тъй като има свойства, които регулират нивата на киселинност на нашата слюнка, неутрализира бактериите, които причиняват висока киселинност и освен това е естествен избелител за зъбите.

Може да ви интересува:  Намаляване на излишната пикочна киселина ✅ Домашно средство за премахване на подагра

За да го използвате като естествен лек за чувствителност на зъбите, трябва да смесите четвърт супена лъжица сода за хляб с малко вода и да изплакнете устата си с нея. Не го използвайте без да го смесите с вода или злоупотребявайте с това лекарство, тъй като може да увреди зъбния емайл.

Корен от джинджифил

Коренът от джинджифил също е ефективно естествено средство за лечение на симптомите на чувствителност на зъбите. Коренът от джинджифил има, от една страна, мощни аналгетични свойства, които помагат за облекчаване на усещането за напрежение в чувствителните зъби, и от друга страна, противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на остра болка, причинена от чувствителност на зъбите.

За да използвате това естествено лекарство за чувствителност на зъбите, имате две възможности:

  • Направете инфузия от джинджифил и изплакнете с нея три пъти на ден.
  • Настържете корена на джинджифила и го нанесете директно върху засегнатите зъби.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *