Домашна маска, която заличава петна по кожата на лицето

Прегледи: 416
4.9/5 (26 гласа)

Петната по лицето могат да се появят по различни причини, особено при жените. И това е, че те не винаги са свързани с неадекватно излагане на слънце или стареене на кожата. Има и много хормонални фактори, които играят роля. Всъщност някои петна по лицето се появяват при жени по време на бременност.

Пълното им премахване не винаги е лесно, защото зависи от причината, която ги предизвиква. Съществуват обаче редица средства, които можете да използвате у дома, за да ги накарате да изчезнат или поне да предотвратите влошаването на съществуващите или появата на повече петна.

Маска с лимон за петна по лицето

Лимонът е един от естествените продукти, които най-добре помагат за премахване на кожни петна, тъй като съдържа лимонена киселина, която е белина. Освен това този цитрус е богат на витамин С, който помага за инхибиране на производството на меланин. С този продукт има няколко маски, които можете да направите:


Може да ви интересува

Лимонов сок: тази маска е най-простата. Трябва само да изстискате лимона, за да смесите сока му с малко вода. Този разтвор се разнася по цялото лице, като се фокусира особено върху зоните с петна. В случай, че петната са много подчертани и много тъмни, единият вариант е да се намажете само с лимонов сок. Но в този случай е важно да го нанесете само на място, за да предотвратите побеляването на други части на лицето и лицето да няма равномерен тон. Винаги е важно да не надвишавате пет минути, за да не повредите кожата.

Може да ви интересува:  Копър: свойства, ползи и приложения в кухнята

Лимон с овесени ядки: овесените ядки са отличен естествен ексфолиант, който помага за премахване на мъртвите клетки, което е от съществено значение за премахване на петна, които ще станат по-бели с помощта на лимон. Приготвянето е лесно: смесете лимоновия сок с овесените ядки и нанесете като разнесете като обикновена маска.

Лимон със сода за хляб: содата за хляб също е добър ексфолиант, като постига подобни ефекти като тези от предишната маска с овесени ядки. Приготвянето му също е подобно. Просто трябва да смесите двете съставки и да нанесете добре. Тук можете да се консултирате повече за това Как да си направите маска със сода бикарбонат.

Лимон със захар: захарта, съдържаща зърно, е страхотен ексфолиант. Приготвянето на тази маска е лесно, като трябва само да смесите двете съставки. Приложението му обаче варира, тъй като трябва да го разнесете с ръце, като масажирате, така че захарните зърна да ексфолират кожата, за разлика от останалите.

Жизненоважно е да не се излагате на слънце, докато носите маска с лимон на лицето си, тъй като реакцията на киселината на този плод със слънчевите лъчи може допълнително да оцвети кожата ви.ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *