Задържане на течности в тялото! Ето как бързо да премахнете излишната течност

Прегледи: 212
5/5 (6 гласа)

Задържането на течности е често срещан проблем за много хора, особено жени, които често изпитват подуване, чувство на тежест и дискомфорт, тъй като тялото не елиминира ефективно течностите, които поемаме. Борбата с този проблем е възможна, но изисква промени в навиците ни, за да благоприятстваме тялото си и да насърчим изхвърлянето на токсините чрез урината. 

Съвети, които трябва да знаете:

 1. Преди да приложим каквото и да е естествено лекарство или лечение за премахване на течности, е важно да знаем дали ги задържаме или не, тъй като много хора обикновено не забелязват класическите симптоми на това състояние.
 2. Също така е важно да запомните, че при жените хормоналните промени, причинени от менструация, бременност или менопауза, стимулират задържането на течности, което затруднява премахването им. 

 3. Първото нещо, което трябва да направите, за да премахнете течностите, е да намалите приема на сол в диетата си. Този минерал е отговорен за задържането на течности, затова се препоръчва:

  Заменете солта, когато готвите с ароматни билки.

  Избягвайте храни с високо съдържание на сол като колбаси, дехидратирани супи, кисели краставички и др.

 4. Ако искате да премахнете течностите, добавете калий към вашата диета. Богатите на калий храни ни помагат ефективно да предотвратим задържането на течности, подобрявайки значително състоянието ни.

 5. Един от най-добрите начини за предотвратяване на това състояние е да пием препоръчителното количество вода дневно, защото когато не го правим, тялото ни активира сигнал и запазва малкото течност, която консумираме, за да остане в добро състояние.

 6. Също така е препоръчително да избягвате напитки с кофеин, теин или алкохол в излишък, тъй като те ни дехидратират, пречейки ни да елиминираме течностите правилно.

 7. Храни като пъпеш, ананас, диня, боровинки или билкови чайове са чудесни съюзници за елиминиране на течности, тъй като те са естествени диуретици, които помагат за предотвратяване на задържането на течности.

 8. И накрая, ако искате ефективно да премахнете течностите, забравете за заседналия начин на живот и започнете да спортувате. Физическата активност подобрява кръвообращението, като ни помага да елиминираме течностите по-лесно, също така благоприятства изпотяването, при което елиминираме и токсините.

   

  ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
  бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

   

 


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *