Домашно средство за раздразнени черва

Прегледи: 336
5/5 (9 гласа)

Червата са съществена част от храносмилателната система, тъй като те са отговорни за усвояването на хранителни вещества и елиминирането на токсични вещества. Страдането от възпаление на червата или колит може да се дължи на различни причини като непоносимост или алергия към определени храни, емоционални фактори, стрес, употреба на лекарства, наличие на бактерии или генетични фактори, наред с други.

Синдромът на раздразнените черва е хронично заболяване, което засяга дебелото черво, причинявайки промени в чревния ритъм, което може да доведе до болка, дискомфорт и проблеми с храносмилането. Обръщането на внимание на нашата диета, намаляването на стреса и извършването на физическа активност е от съществено значение за подобряване на състоянието.

Лайка, добър домашен лек за раздразнени черва

Едно от най-простите домашни лекарства за синдром на раздразнените черва за получаване и консумация е чаят от лайка. Това растение има противовъзпалителни и седативни свойства, намалява болката и дискомфорта, подобрява храносмилането, служи като релаксант и благоприятства отделянето на газове. 

Как да си направим чай от лайка

Съставки

1 супена лъжица цвят от лайка или торбичка лайка за запарка
250 мл вода

Начин на приготвяне

Сварете 250 мл вода. Когато достигне точката на кипене, добавете цветовете на лайката или торбичката. Оставете да престои 5-10 минути и вашата инфузия ще бъде готова за пиене. Препоръчително е да пиете по една чаша след основните хранения, ще забележите бързо облекчение.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

 


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *