Ето как да приемате чесън, за да отслабнете

Прегледи: 383
5/5 (1 гласа)

Научете как да консумирате чесъна, за да отслабнете, винаги с помощта на здравословна и балансирана диета и без да забравяте практикуването на спорт или умерена физическа активност.

Стъпки, които трябва да следвате:

1. Всеки знае почистващата и пречистващата сила на чесъна, но този богат и питателен зеленчук все още има повече свойства, които го правят много полезен за нашето физическо здраве. Чесънът има антибиотични свойства, които го правят естествено лекарство. Например, помага за намаляване на холестерола и защитава тялото ни.
2. Този зеленчук има силата да потиска апетита ни по естествен път и в същото време защитава тялото ни благодарение на състава си, базиран на калций, калий, магнезий, витамин С, фибри и киселини и други.
3. Ако вече сте решили, че чесънът е вашият нов съюзник за отслабване, трябва да знаете, че идеалното нещо за тази задача е да го ядете суров, тъй като това е най-добрият начин да запазите всичките му свойства и ефекти. Друг отличен вариант е да пиете чеснов чай, който можете да получите, като сварите две скилидки чесън.
4. За да има по-голям ефект от чесъна, за предпочитане е да се консумира на празен стомах или половин час преди всяко хранене, приблизително. Както посочихме по-рано, чесънът помага за защита на храносмилателната система, като я подготвя за добро храносмилане, както и ни кара да се чувстваме сити по-бързо и следователно не ядем повече.
5. За да получите цялата сила на чесъна, ви съветваме да го счукате, преди да го консумирате суров. От друга страна, можете да го добавите към собствените си смутита на плодова или зеленчукова основа, за да постигнете още по-голямо пречистване на тялото.
6. Един от най-разпространените методи при консумация на чесън за отслабване е да го правите с мляко. Можете да оставите пресована скилидка чесън да кисне цял ден в чаша мляко или да я поглъщате, сякаш е хапче, придружено от този млечен продукт.

Сред основните предимства на чесъна трябва да подчертаем:

  • Неговото противовъзпалително действие.
  • Неговата антиоксидантна и почистваща сила.
  • Приносът му за подобряване на имунната система, действайки като естествено лекарство.
  • Неговата антикоагулантна сила.
  • Неговият принос към заболявания от умора, особено в краката, или разширени вени.
  • Неговата ревитализираща и енергизираща сила, която спомага за подобряване и повишаване на доброто настроение.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *