Ето как да лекуваме гастрит с лимон

Ето как да лекуваме гастрит с лимон
Прегледи: 782
4.6/5 (8 гласа)

Лимонът е едно от най-широко използваните природни средства за лечение на гастрит от години. Поради свойствата, които представя, тъй като е много пречистващо и помага за елиминирането на възможни бактерии, които са предизвикали гастрит.

Свойства и ползи от лимон при гастрит

Лимонът има много здравословни свойства. Сред тях се открояват свързаните с храносмилателната система за облекчаване дори на стомашни язви. В случай на гастрит основните му ползи са:

Той е естествен антибиотик: лимонът може да помогне за унищожаването на множество бактерии, които присъстват в тялото и които обикновено са често срещани и една от основните причини за процесите на гастрит.


Може да ви интересува

Той е алкален: това означава, че след като лимонът е бил приет, неговата киселина неутрализира и помага да се стабилизира нивото или степента на киселинност в стомаха, за да се възстанови нормалното състояние.

Той е антисептичен: лимонът има антисептични свойства, така че помага да се намали нивото на риска от инфекция в тялото. Това е особено важно в случай на вируси, които засягат стомаха и могат да доведат до гастрит.

Как да приемате лимон при гастрит

Лимонов сок с храна: лимоновият сок може да се добавя към други храни, като риба, и дори да се използва за приготвяне на някои рецепти, които се основават на пилешко или пуешко месо. Също така е идеален като сос или дресинг за салати и зеленчуци, независимо дали са варени, на пара или на скара. Във всички случаи храната е по-вкусна и се избягва киселинността.

Може да ви интересува:  Тази комбинация е полезна за нашето здраве! Почиства тялото и помага за поддържане на холестерола, това са някои от многото предимства

Пийте лимон: това е още една от наличните алтернативи за лечение на гастрит. Един от най-добрите варианти е да смесите сока от лимон с вода. Това е напитка, която дори може да се приема по време на предишния процес на пречистване, който се препоръчва преди лечение с лимон.

Смесете лимона с други напитки:  може да се приема с малко чай, който е полезен за стомаха, като лайка или анасон.

Бикарбонат и лимон: лимонът може да се приема и с бикарбонат за облекчаване на гастрит. Всъщност бикарбонатът е друг от препоръчителните продукти, когато имате стомашен дискомфорт, защото е алкален и помага за намаляване на киселинността и киселините. 

Колко лимон да приемате при гастрит

Количеството лимон, което човек трябва да приема, за да излекува гастрит, не е точно и ще зависи от всеки човек и нивото на дискомфорт, който изпитва. Във всеки случай ориентировъчно може да се каже, че е необходимо да се приема три пъти на ден, като съвпада с трите основни хранения, които се правят. Общо това трябва да бъде сокът, еквивалентен приблизително на няколко лимона.

Ако обаче пиете запарки или вода с лимон, можете да увеличите приема си, стига да не добавяте твърде много цитрусов сок към билковия чай или минералната вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *