Ето за какво се използва кокосовата вода и нейните лечебни свойства

Ето за какво се използва кокосовата вода и нейните лечебни свойства
Прегледи: 200
4.7/5 (11 гласа)

Свойства на кокосовата вода

Този интересен екзотичен плод, който утолява жаждата и е типичен за крайбрежните райони, има отлични свойства за нашето здраве:

Регулиращи свойства: с голямо количество калий, кокосовата вода е естествен регулатор на електролитите, което я прави перфектен домашен премахващ токсините.

Укрепващи свойства: благодарение на факта, че е богат източник на минерали като желязо, калий, фосфор и калций, кокосовата вода има свойството да укрепва имунната система, като по този начин елиминира патогените, които са вредни за здравето.


Може да ви интересува

Овлажняващи свойства: от друга страна, кокосовата вода има невероятни овлажняващи свойства, нещо, което се дължи на нейния състав от захари с изотоничен ефект. Ето защо кокосовата вода е особено препоръчителна за спортисти.

Антиоксидантни свойства: ако кокосовата вода се използва главно в областта на красотата, това се дължи на невероятните й антиоксидантни свойства. Тези свойства забавят стареенето на клетките и следователно предотвратяват преждевременното стареене.

Храносмилателни свойства: В областта на здравето кокосовата вода се използва особено заради своите храносмилателни свойства. Това се дължи главно на биоактивните ензими в кокосовата вода, които съдържат кисела фосфатаза и диастаза наред с други.

Регенеративни свойства: поради високото си съдържание на витамин А, кокосовата вода има регенеративни свойства за зрението, чувство, което е силно засегнато от липсата на споменатия витамин.

Антибактериални свойства: има много малко естествени източници на лауринова киселина, от която кокосовата вода черпи тези свойства, поради което диетолозите препоръчват умерена консумация на тази съставка.

Ползи на кокосовата вода

Кокосова вода за кожата
Кокосовата вода помага за поддържането на кожата гладка и хидратирана през цялото време, нещо, което се дължи на високото й съдържание на витамин С и фолиева киселина, чудесни регенератори на колаген. Освен това, благодарение на цитокинините, които съдържа, кокосовата вода е идеална и за омекотяване на тена и придаване на по-млад вид.

Може да ви интересува:  Открийте известната диета, която ви позволява лесно да отслабнете за две седмици!

Кокосова вода за коса
Тези овлажняващи свойства на кокосовата вода са и причината този продукт да е от съществено значение за грижата за вашата коса.
Ако искате да придадете на косата си жизненост и блясък, кокосовата вода е естественото средство, от което се нуждаете, тъй като благодарение на високото си съдържание на витамини С и Е, този продукт активира колагена в скалпа и го заздравява забележително за кратко време.

Кокосова вода за здравето на бъбреците и сърдечно-съдовата система
Кокосовата вода е продукт способен да предотврати сърдечни заболявания, тъй като високото му съдържание на калий и електролити помага на сърдечно-съдовата система да се поддържа здрава.

Кокосова вода за настинка
Кокосовата вода е отговорна за укрепването на имунната система за предотвратяване на вируси и гъбички. Освен това е от голяма полза за по-бързото изкореняване на тези, които вече са се настанили в тялото ви.

Кокосова вода за храносмилателната система
Този продукт е идеален за хидратиране както на деца, така и на възрастни, когато са изправени пред симптомите на диария. Това се дължи на коктейла от ензими, които регулират храносмилателната система и които притежава кокосовата вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *