Лек със зехтин и лимон, идеален за всяка сутрин

Прегледи: 2 825
4.6/5 (19 гласа)

Зехтинът е основна част от винаги полезна средиземноморска диета. Това масло има незаменими мастни киселини, които ни позволяват да се справим например с така наречения лош холестерол. Освен това е отличен начин за пречистване на организма от токсини.

  1. За борба със запека

Това е една от най-известните функции на зехтина. Ако комбинирате зехтин и лимон, ще успеете да смажете храносмилателната лигавица и от своя страна да активирате функцията на черния дроб и жлъчния мехур.

Ефективността на консумацията на зехтин за борба със запека е научно подкрепена. Консумацията на 4 милилитра зехтин дневно подобрява симптомите на запек. 

Това просто средство ни защитава отвътре, тъй като действа като мощен антиоксидант, способен да ни освободи от токсините, да пречиства и да се грижи за тялото. Целият този процес активира храносмилането и помага за елиминирането на всичко, от което не се нуждаем.

  1. Защитен ефект за сърдечно-съдовата система

Зехтинът е богат на мастни киселини. Тези елементи са много полезни за тялото, тъй като реактивират кръвообращението и елиминират излишния лош или LDL холестерол.

  1. Ставни или ревматични проблеми

Ако сме постоянни и приемаме зехтин с лимон всеки ден и на празен стомах, ще преборим ставните болки. Ако страдате от болки в ставите, ще е много добре да започнете деня с това „течно злато“.

  1. Насърчава баланса на черния дроб и жлъчния мехур

Това е един от най-важните факти за приема на зехтин и лимон сутрин. Има много моменти, когато се чувстваме подути, тежки, уморени и без особено желание за каквото и да било.

За да се преборите с това изтощение и дискомфорт, които са много забележими сутрин, нищо по-добро от тази супена лъжица зехтин и лимон.

  1. Антибактериални свойства

Бактериите са едни от основните причинители на различни заболявания по света. Те се намират на всички повърхности и дори в тялото ни като част от микробиотата.

Една от ползите, които зехтинът има за здравето, са антибактериалните му свойства, поради което помага при лечението на множество заболявания.

Как се приготвя лек със зехтин и лимон?

Съставки

250 милилитра зехтин
Сокът от лимон
1 чаена лъжичка лимонова кора (по избор)

Начин на приготвяне

Добавете зехтина и лимоновия сок в стъклен съд.
Разбъркайте ги добре, докато двете съставки образуват хомогенна субстанция.
Добавете лимоновата кора и продължете да бъркате.
Оставете сместа да престои 10 минути и след това я изпийте на празен стомах.

Накратко, това може да бъде отличен здравословен навик, ако го приемем веднага щом станем и след това вземем душ или се подготвим. След половин час закусете с абсолютна нормалност и спокойствие. Ще видите колко добре започвате да се чувствате!

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *