Дафинов лист, открийте всички болести, които може да излекува

Прегледи: 5 582
4.7/5 (26 гласа)

Дафиновият лист е едно от най-популярните растения в гастрономията и обикновено е идеален за придаване на вкус и аромат на различни ястия. В допълнение към това, той се откроява изключително много в традиционната медицина, тъй като е идеален за различни храносмилателни заболявания и състояния, диабет или сърдечно-съдови заболявания.

Дафиновите листа обикновено се използват като такива за извличане на вещества като танини, флавоноиди, алкалоиди, линалол и евгенол, които са противовъзпалителни, антиоксидантни, храносмилателни и антиревматични лечебни процедури.

Храносмилателни свойства


Може да ви интересува

Поради своите храносмилателни свойства, той ще помогне за намаляване на подуването, газовете, оригването или тежкото храносмилане. Дори усещането за лошо храносмилане по каквато и да е причина също ще бъде идеално поради високото съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителни средства. Освен това има спазмолитично съдържание, което ще отпусне гладката мускулатура на червата, за да тече по-лесно.

Освен това има стомашни протектори поради повишена секреция на ензими и повишена стомашна слуз, така че това би било защита срещу агресии като консумация на алкохол или някои лекарства или вещества, които могат да увредят стомашната лигавица.

Противовъзпалителни свойства

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, лавровият лист може да бъде идеален за намаляване на болката, причинена от артрит, тоест възпаление на ставите, което може да бъде причинено от ревматоидни проблеми. Също така може да бъде идеален за болка, причинена от разтежения, навяхвания или натъртвания.

Може да ви интересува:  Баба ми яде по 2 супени лъжици на ден и се чувства като младо момиче

Респираторни заболявания

Благодарение на своите отхрачващи муколитични свойства, той значително ще помогне за разграждането на слузта, която се натрупва в белите дробове и ще помогне за изхвърлянето й от дихателните пътища, включително кашлица, задръствания, настинки, грип, бронхит и астма.

Безпокойство

Благодарение на високото съдържание на релаксиращи вещества, той ще помогне на централната нервна система, а също и на нашата мускулна система. За това се препоръчва инфузия или чай от лавр. Дори под формата на ароматерапия ще бъде чудесен вариант за подобряване на тези неудобства.

Главоболие

Това ще помогне за намаляване на интензивността и честотата на главоболието, което се дължи на неговите противовъзпалителни свойства и неговите мускулни релаксанти, а също така ще помогне при инфузия. Можете също да наложите кърпи, напоени със запарката, директно върху главата и да се поддържате с лек масаж.

Регулира кръвната захар

Друга от големите ползи, които лавровият настой може да има, е в частта на глюкозата, където захарният диабет тип 2 би увеличил чувствителността, тоест инсулинът, който човек произвежда, може да подейства и захарта ще навлезе по-лесно вътре в клетките и ще помагат да се поддържат нивата на изследвания много по-стабилни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *