Топлинен удар? 4 напитки, за да останете хидратирани и да избегнете симптомите

Прегледи: 77
5/5 (4 гласа)

Поддържайте тялото си хидратирано през този горещ сезон с тези напитки и избягвайте симптомите на топлинен удар.

С идването на високите температури е съвсем нормално да бъдем изложени на топлинен удар и неговите симптоми, като главоболие, раздразнена и суха кожа, ускорен пулс, неравномерно дишане, умора, болки в стомаха или дори замаяност и припадък, за че е много важно правилно да хидратирате тялото, за да избегнете тези проблеми и ще ви кажем 4 напитки, които можете да имате под ръка за тази цел.

Натурална вода

Разбира се, водата е напитката номер едно, която препоръчваме за хидратиране на тялото, няма по-добър вариант от добра чаша натурална вода, за да осигурите нормални нива на хидратация в тялото си. Не чакайте, докато ожаднеете или почувствате симптомите на топлинен удар, поддържайте тялото си хидратирано, като постоянно пиете вода.

Изотонични напитки

Изотоничните напитки често са предназначени за хора, които извършват тежки физически дейности и поради това губят големи количества вода. Те могат да ви помогнат да се хидратирате, но трябва да внимавате с някои елементи, които често могат да бъдат проблемни за вашето здраве, например. добавени захари или излишни минерали.

Инфузии

Чаят и запарките могат да бъдат добър вариант, ако не искате да пиете натурална вода, те могат да се сервират студени и се приготвят с жизненоважната течност, така че могат да осигурят определена степен на хидратация с лека нотка на вкус. Препоръчваме ви да го приемате без захар, за да избегнете излишък от тази съставка и можете също да се възползвате от тях, за да облекчите някои симптоми на топлинен удар, ако добавите съставки с лечебни свойства.

Натурални сокове

Други елементи, които могат да осигурят прилично ниво на хидратация и течност на тялото ви, са плодовете, но можете лесно да ги превърнете в напитка, като ги приготвите под формата на сок, не забравяйте да не добавяте захар и да ги консумирате веднага след приготвянето им, така че че не губят хранителни вещества, когато почиват.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *