Кои са ползите, които ни предлагат пъпешът и динята!

Прегледи: 65
4.6/5 (9 гласа)

Пъпешът и динята са два от най-забележителните плодове на лятото и днес ще ви разкажем как да се възползвате от тях в ежедневието си.

Настъпването на лятото също така означава, че много от плодовете, на които не сме се наслаждавали в големи количества, днес могат да присъстват много повече в живота ни и това е точно случаят с пъпеша и динята. За никого не е изненада, че тези два плода придобиват голяма актуалност от тези месеци и не само заради това колко вкусни могат да бъдат, но и поради големите ползи, които могат да ни донесат.

Ползи от пъпеш

Пъпешът е може би един от най-богатите плодове, които съществуват, в допълнение към страхотния си вкус, разбира се, той се оказва плод с високо съдържание на вода, така че автоматично се превръща в чудесен вариант за диуретични ползи. В допълнение към това, той е изключително нискокалоричен, например чаша пъпеш може да осигури около 45 и 60 калории, поради което се препоръчва в различни хранителни планове, които се стремят да намалят теглото и мазнините.

Ползи от диня

От своя страна динята се оказва един от плодовете с най-високо съдържание на хранителни вещества, който може да бъде идеален за здравето на сърцето ни. Като храна, богата на ликопен, динята се превръща в перфектен антиоксидант, който може да помогне за намаляване на нивата на холестерола в кръвта, както и като идеален вариант за подобряване на кръвното налягане. Друго от съединенията, които динята може да ни осигури, е цитрулинът, който се оказва аминокиселина, която има способността да повишава нивата на азотен оксид, вещество, което е изключително популярно за подпомагане на отпускането на кръвоносните съдове и, в случай че е малко навън, също така ще бъде идеален за понижаване на кръвното налягане.

Сега, когато знаем това малко по-подробно, включването на тези плодове в ежедневието ви ще бъде един от най-добрите варианти, в допълнение към това можете да ги комбинирате с различни рецепти, дори динята се поддава на различни солени рецепти, същото тъй като много от веганите се възползват от него в големи количества.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *