Домашна маска – която се грижи за кожата на ръцете и премахва бръчките

Прегледи: 303
4.2/5 (4 гласа)

Свойствата на зехтина и кокосовото масло се обединяват, за да се грижат за кожата на ръцете ви и да ви помогнат да премахнете бръчките в тази област.

Много често с течение на времето кожата ни губи еластичност и стегнатост, появяват се бръчки, които ще бъдат по-забележими в уязвимите зони като ръцете ни. За щастие има много домашни маски, които лесно можете да приготвите и които ще помогнат за възстановяване на еластичността на ръцете ви, тъй като се възползват от напълно естествени съставки като зехтин.

Тази маска работи за хидратиране и ексфолиране на ръцете. Тя премахва цялата мъртва кожа, която се натрупва с времето в тази част на кожата и също така придава на ръцете ревитализиран и хидратиран вид. Всичко това се постига благодарение на хранителните вещества в зехтин и кокосово масло, плюс захар, която включваме, за да ви помогне да ексфолирате кожата си.

Съставки

2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици кокосово масло
3 супени лъжици захар

Начин на приготвяне

Разтопете кокосовото масло в тенджера. След това добавяме зехтина. Към сместа добавяме захарта и маската ни е готова.

Начин на приложение 

За да я нанесете, трябва да поставите малко от вече изстиналата маска върху ръцете си, след което разнасяме ексфолианта по цялата кожа. Направете малки масажи, като се уверите, че сте покрили цялата ръка и я оставете да почине за 5 минути, след като изплкнете с хладка вода, намазваме с хидратиращ крем и ръцете ви ще бъдат перфектни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *