Какво се случва с тялото ви, ако приемате супена лъжица зехтин на празен стомах всеки ден?

Прегледи: 356
5/5 (12 гласа)

Известно е, че зехтинът е източник на здравословни мазнини, по-специално мастни киселини, които могат да имат ползи за здравето.

Зехтинът е източник на здравословни мазнини, по-специално мононенаситени мастни киселини, които могат да осигурят различни ползи за здравето. Въпреки това е важно да се вземе предвид, че консумацията на зехтин на празен стомах може да не е подходяща за всеки, тъй като има хора, които могат да изпитат стомашно разстройство, диария или слабителни ефекти, така че трябва да се консултирате с вашия медицински специалист, за да видите дали практиката ни устройва и за колко време.


Може да ви интересува

Въпреки това, някои от полезните ефекти, които може да има приемането на супена лъжица зехтин дневно за определено време, може да са следните:

  1. Подобрява храносмилането

Зехтинът може да помогне за стимулиране на производството на жлъчка в черния дроб, което може да направи храната по-лесно смилаема и да подобри чревния транзит.

  1. Ситост
Може да ви интересува:  Домашна маска, която заличава петна по кожата на лицето

Здравословните мазнини, като тези в зехтина, могат да помогнат за увеличаване на чувството за ситост, което може да намали апетита и да допринесе за по-добро управление на теглото.

  1. Намалява подуването на корема

Зехтинът съдържа антиоксидантни съединения, като полифеноли, които могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в тялото.

  1. Предотвратява гастрит и язва

Полифенолите, присъстващи в зехтина, помагат за предотвратяване на гастрит и появата на стомашни язви. Това се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти.

  1. Дава ви енергия

Зехтинът е плътен калориен източник, така че трябва да имате предвид, че ежедневната му консумация може да ви даде енергия, която трябва да изразходвате, ако не искате да напълнявате, вместо да отслабвате.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *