Канела – подправка, пълна с лечебни свойства

Канела – подправка, пълна с лечебни свойства
Прегледи: 620
4.8/5 (15 гласа)

Канелата е подправка с екзотична нотка, неустоима за сетивата, която служи не само за подслаждане. Ежедневната му консумация е изненадващо полезна за тялото ни и е много лесно да я включим в диетата си, например като поръсим малко количество върху кафето. Нуждаете се само от една чаена лъжичка канела на ден, за да обновите тялото си.

Помощ при проблеми с кръвообращението


Може да ви интересува

Канелата съдържа етерични масла, магнезий, цинкови флавоноиди и йод. Тези вещества насърчават кръвообращението и го правят ефективен антикоагулант. Той също така помага за предотвратяване на прекомерно натрупване на тромбоцити в кръвта и поддържа артериите чисти, като по този начин помага за избягване на сърдечно-съдови проблеми. Това е много ефективно средство срещу болки, причинени от менструация: приемането му под формата на инфузия е отличен вариант от предишните дни.

Намалява нивата на холестерола и регулира кръвната захар

Само с половин чаена лъжичка канела на ден нивата на холестерола могат да бъдат намалени. Също така нивата на кръвната захар също се регулират и могат да подобрят инсулиновата чувствителност.

Може да ви интересува:  Маточина - и нейните лечебни свойства

Премахва възпалението на корема

Чаят с канела може да осигури добро храносмилане, без газове и подуване. Канелата помага на храносмилателната система благодарение на карминативните си (намаляване на газовете) и противоязвени свойства.Помага за по-доброто разтваряне на храната и благоприятства образуването на стомашни сокове, които са от съществено значение за доброто храносмилане. Освен това регулира чревния ритъм и помага за контролиране на случаите на диария.

Лек за настинка

Китайската медицина използва канеления чай от години за преодоляване на настинки и грип, поради неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Помага за намаляване на кашлицата и конгестията и понижава температурата. Приемайте по една инфузия на ден и ще забележите подобрение.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *