Кафето, като съставка в кухнята

Прегледи: 90

За много от нас чаша горещо кафе е задължителен ритуал сутрин. Ако обичате вкуса и аромата на ежедневното си кафе, можете да експериментирате с кафето и като съставка в готварски рецепти.

Кафето може да се използва като съставка на различни храни, добавяйки своя специфичен и изискан вкус. Ето някои идеи:

СОС БОЛОНЕЗЕ
Ако добавите една чаена лъжичка инстантно (разтворимо) кафе към соса Болонезе, докато се вари, той ще придобие по-изтънчен вкус.

ТЕСТО ЗА БИСКВИТИ
Можете да получите сутрешната си доза кофеин под формата на бисквитки, ако сте добавили малко разтворимо кафе към тесто за бисквитки, от което са направени.

ДЕСЕРТ, СЛАДКИШИ И ТОРТИ
Може би най-добрата практика за използване на кафето като съставка, е използването му при приготвяне на десерти, сладкиши и торти. Добавяйте по малко кафе в тестата, заливките и глазурите на десертите, които приготвяте. Кафето ще им придаде различен и наситен вкус.

ШЕЙКОВЕ И СМУТИТА
Кафето може да се използва като базова съставка на различни напитки – шоколадов кафе шейк, бананов кафе шейк, бонбон кафе и др.

ДРЕСИНГ ЗА МЕСО
Комбинацията между вкусовите нюанси на кафе и месо са невероятни и запомнящи се. Можете да добавяте, според предпочитанията, към всякакъв вид месни продукти – свинско, телешко, пилешко. Добавяйте кафето в процеса на готвене на месото. Не се притеснявайте да експериментирате с вкусовете на месото и кафето.

СЛАДОЛЕД И КАФЕ
Ако поръсите с малко разтворимо кафе сметановия си сладолед или мелба, ще постигнете уникален вкус.

Надявам се тази статия да ви е била полезна.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *